jounijuhanikolehmainen

Ilmastonmuutoksesta

On muotia ja ajan hengen mukaista olla huolissaan ilmastonmuutoksesta. Minä en ole. Ilmasto on muuttunut aina ja tulee aina muuttumaan, se on väistämätöntä. Jos se ei olisi muuttunut, olisi Suomessa edelleen pari kilometriä jäätä maan päällä. Joo, ihan hölmöä sanoa näin mutta suuressa mittakaavassa niin se vain on.

Ihmisen toiminta vaikuttaa ilmastoon mutta olen varma, että ihmiskunta ratkaisee ongelmat. Ratkaisut eivät kuitenkaan ole polttomoottorien kieltäminen, dieselin kieltäminen, metsänhakkuiden kieltäminen ja talojen lämmittämisen kieltäminen puulla. Kaikkein pöljimmät utopistit ehdottelevat kaiken mahdollisen kieltämistä, lehmätkään eivät saisi piereskellä. Kaikkein hurjimmat intoutuivat sulkemaan ydinvoimalansa, esimerkiksi saksalaiset. Ranskalaiset, jotka ovat aina ymmärtäneet oman etunsa päälle, sen sijaan tuottavat sähköä edelleen enimmäkseen ydinvoimalla. Saksalaiset ilmastoaktivistit tuottavat ilmakehään omilla energiaratkaisuillaan merkittävästi enemmän hiilidioksidia kuin ranskalaiset. Onneksi Suomeen rakennetaan ydinvoimaa hitaasti mutta varmasti.

Energian kulutus ei tule vähenemään, sitä tarvitaan aina vain enemmän ja enemmän. Ydinvoima ja aurinkovoima ovat kelvollisia ratkaisuja. Suomessa kun aurinko ei juuri paista, niin ydinvoimaa tarvittaisiin lisää. Suomen pitäisi olla ydinvoiman suurvalta ja sähkön viejä. Sähkönsiirtoyhtiöt pitäisi ostaa takaisin valtiolle. Suuri kusetus pitäisi lopettaa. Kyllä ne markkinahintaan myisivät, se on varmaa.

Jokainen ihminen saa tehdä ilmastotekoja, jos siltä tuntuu. Turhaa sappea sen takia on kuitenkin turha kiehuttaa. Politiikkojen vaahtoaminen tästä Suomen kannalta kovin merkityksettömästä asiasta on aivan turhaa. Loppujen lopuksi tiedemiehet, tiedenaiset ja teknologia ratkaiset tämän ongelman. Politiikoilla ei siinä asiassa ole juuri mitään tekemistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tässäkin asiassa pitäisi pistää jäitä hattuun ja pitää jalat maassa. Joukkohysterialla ei saada mitään hyvää aikaan.

http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272505-osoi...

Toimituksen poiminnat