jounijuhanikolehmainen

Koulutuksesta

Toisen asteen koulutuksen pitäisi olla Suomessa ilmaista. Oppivelvollisuusikä pitäisi olla 18. Nämä kaksi asiaa pitää olla hyvinvointivaltiossa itsestään selviä. Kallista se tietysti olisi mutta rahaa laitetaan aika paljon kaikkeen turhuuteen. Koulutus ei ole turhuutta.

Tämä antaisi edes jonkinlaiset tasapuoliset mahdollisuudet kaikille lapsille päästä aikuisena työelämän syrjästä kiinni. Rohkenen jopa epäillä, että koulutukseen sijoitetut rahat maksavat jossain vaiheessa itsensä takaisin.

Annoin itseleni kertoa, että lukion oppikirjat saattavat maksaa yli kaksi tuhatta euroa. Siinä on köyhällä perheellä kova pala laittaa teini lukioon. Kirjojen lisäksi on muita kustannuksia, tietokoneet ja muut koulutarvikkeet. On paljon perheitä, joilla ei ole yksinkertaisesti varaa kouluttaa lastaan. Ei, vaikka tahtoa ja kykyjä olisi.

Nykyinen hallitus antoi koulutuslupauksen. Ei ihan pitänyt, mitä lupasi. Leikkasi ja leikkasi vielä lisää koulutuksesta. Nyt lupailevat, että tulevaisuudessa panostetaan koulutukseen. Eivät takuulla  panosta. Leikata yrittävät, saatanan ketaleet. Sipilä etunenässä.

Kun äänestätte Hämeen vaalipiirissa numeroa 122, niin voitte olla varma, että sanon suoraan miten asiat koulutusjutuissa ovat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat