jounijuhanikolehmainen

Puoluetuesta

 

Puoluetuki ja lehdistötuki pitää yksiselitteisesti lopettaa. Samoin poliittisille nuorisojärjestöille annettu valtion tuki tulee lopettaa samalla. Kanadassa ovat älynneet kieltää ammattiliittojen ja yhtiöiden lahjoitukset puolueille. Suomessa pitäisi tehdä sama. Nämä rahat voisi suunnta toisen asteen koulutukseen.

Yritysten tukeminen on tärkeää mutta siinä vasta korjattavaa onkin. Ensimmäisenä tulee mieleen laivayhtiöiden tuet. Siinä Suomi tekee karhunpalveluksen itselleen ja antaa käytännössä suoraa tukea Virolle. Viinralli vähenisi, kansanterveys kohoaisi ja ilmastollisia vaikutuksia olisi, jos tuki lopetettaisiin. 

Voittoa tekevälle yhtiölle annettu tuki on suoraa tulonsiirtoa veronmaksajilta yhtiöiden  omistajille. Eivät he tarvitse yhtään lisää. Yritystukea pitäisi antaa vain kehittyville yhtiöille, uusilla aloilla toimiville yhtiöille ja sellaisille yhtiöille, jotka ovat erinomaisen tärkeitä Suomen huoltovarmuuden vuoksi. Suuryhtiöt puhuvat kilpailusta mutta käsi ei vapise, kun otetaan tukea veronmaksajilta. 

Myös epäsuorat yritystuet pitäisi karsia. Aika moni firma käyttää surutta ilmaista, valtion maksamaa työvoimaa toiminnassaan. Harjoittelun nimissä tehdään  ihan  oikeita töitä, mistä pitäisi saada palkkaa. Ymmärrän kyllä, että opiskelijan pitää harjoitella työn tekemistä ennen kuin se onnistuu mutta aika laajalta tätä työharjoittelua käytetään väärin. Epäreilua melkein kaikille osapuolille. 

Nämä jutut ei kaikkia poltiikkoja kiinnosta. Ettei kaiken takana olisi ihan saatanallinen korruptio.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat