jounijuhanikolehmainen

Vaalipäiväkirjaa

Vaalipäiväkirjaa

Luin uutisen lehdestä, että eduskuntaan pääseminen maksaa ehdokkaalle noin neljäkymmentätuhatta euroa. Aika perkeleen kallista. Tämä asia vääristää aika tavalla ehdokkaitten tasvertaisuutta. Isolla rahalla typerät mielipiteet pääsevät paljon paremmin esille. Kun vielä yritykset ja muut tahot rahoittavat näitä vaalikampanjoita, ei voi välttyä ajatukselta, että päätöksiin saatetaan vaikuttaa. Onhan se varmaa, että sen lauluja laulat, kenen leipää syöt.

Minun vaalibudjettini on minimaalinen, itse asiassa aika huomaamaton. Se koostuu bensakuluista, printterin mustepatruunoista ja oluesta. Oluesta siksi, että olen käynyt tekemässä muutaman kerran vaalityötä siellä, missä äänestäjät ovat, baareissa. Kenellekään en olutta tarjoa, juon itse. Kirpputoripöydän vuokrasin vaalimainospaikaksi, se voidaan laskea vaalimenoksi. Näillä näkymin meikäläisestä tulee halvimmalla eduskuntaan päässyt edustaja.

Aika moni ehdokas mainostaa Facebookissa. Koko ajan seinälleni tulee sponsoroituja mainoksia. Vastaan niistä jokaiseen ja kerron numeroni ja hyvän syyn äänestää minua ja tietenkin blogin osoitteen. Se on onnistunut tehokkaaksi, blogini lukukerrat lisääntyvät jokaisen kirjoituksen jälkeen. Mikä parasta, sen mainoksen maksaa joku muu. Eniten tulee mainoksia Matti Vanhaselta ja Tarja Filatovilta. Vanhanen on vieläpä väärässä vaalipiirissä. Filatovin näin Riihimäellä hänen vaalitilaisuudessaan. Puhetta tuli häneltä kuin pajavasaralta. Ikävä kyllä esimerkiksi jaksotyöstä hän puhui  ihan puutaheinää. Kerroin sen kyllä hänelle ja epäilin, että kaikissa muissakin asioissa hän on ihan yhtä väärässä. Oletan, että hänkin älyää äänestää minua.

Noissa Facebook mainoksissa ihmetyttää myös vasemmiston paljolta tuntuva mainostaminen. Mitä ihmettä? Jos minä olisin vasemmistolainen, en kyllä antaisi senttiäkään Facebookin tai Googlen kaltaiselle jättiläisyritksille. Sehän on vastoin kaikkia vasemmiston periaatteita. No, mitäpä he mistään ymmärtävät. 

Mutta jatkan kilpailijaehdokkaiden päivitysten kommentointia. Muutama ehdokas on jo meikäläisen blokannut. Osa suhtautuu kuten pitääkin, huumorilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat