jounijuhanikolehmainen

Vaalipäiväkirjaa 2

Olen taas vieraillut ahkerasti toisten puolueiden tilaisuuksissa. Siellä on ne äänestäjät, jotka minun  on vakuutettava vaihtamaan mielipiteitään. Olen havainnut, että noihin tilaisuuksiin osallistuvista suurin osa on jo ennestään puolueensa pauloissa.

 

Keskustan tupailtaan oli tullut minun lisäkseni kahdeksan ihmsitä. Kaksi ehdokasta, toisen ehdokkaan vaimo ja mitä ilmeisemmin muut olivat aktiivisia kepulaisia. Täytyy sanoa, että tilaisuus oli hyvin järjestetty, puhennjohtaja toimi esimerkillisesti ja kinkkupiirakka oli hyvää. Kysyin tilaisuudessa lahtelaiselta kansaedustaja Martti Taljalta, että kuinka paljon asteikolla yhdestä kymmeneen häntä hävettää olla kepulainen Sipilän hallituksen koululutuslupausten ja leikkausten jälkeen. Hän vastasi: "Kuusi". Minua olisi hävettänyt enemmän. Keskustelimme monesta muustakin asiasta. Parasta tietenkin oli, että tapahtuman järjestäjä oli kaikesta, siis ihan kaikesta, samaa mieltä kuin minä. Ei pärjännyt istuva edustaja, ei.

 

Demareitten vaalitilaisuus oli tuossa ihan nurkilla. Lupasivat tulla bussilla mutta eihän siellä ollut kuin teltta. Se on se ensimmäinen petetty vaalilupaus. Jututin Ville Skinnaria, toisen polven poltiikkoa. Ikävä kyllä perin kummalliset olivat mielipiteet taloudesta ja eurosta tällä edustajalla. Ei ihme, että Suomen talous kynti niin syvällä vuosikaudet. Kysyin myös, että onko politiikolla oma perse ja napa lähinnä mutta vastauksena oli vain kiertelyä ja kaartelua. Kaikkihan tietää, että politiikot ajavat ensisijaisesti sitä omaa etuaan.

 

Vasemmisto piti kirjastossa tilaisuuden aiheena vanhusten hoito. Paikalle oli saatu Kalevi Kivistö puhumaan. Hyvän puheen ja asiasta pitikin. En ehtinyt jäädä keskustelemaan kun piti lähteä saunomaan ja kansanedustaja Pekonen jaaritteli hämmästyttävän kauan. Kivistö sanoi, että vanhusten hoidossa monikansalliset firmat yrittävät repiä tuloksensa hoitohenkilökunnan selkänahasta. Niin tekevät, siinä hän on oikeassa. Mutta hän unohti, että sitä voittoa tavoitellaan myös säästämällä ruoassa, lääkkeissä ja heikentmällä kaikkia materiaalihankintoja ja palveluja sekä veloitetaan pienimmistäkin asioista järjettömiä summia. Siinä siis riistetään sekä hoitohenkilökuntaa että vanhuksia. On moraalisesti väärin tehdä voittoa vanhustenhoidolla, varhaiskasvatuksella ja perusterveydenhoidolla. Onneksi sentään peruskoulutus on lailla suojattu voiton tekemiseltä.

 

Huomenna menen katsomaan kun Ville Niinistö puhuu vihreistä aatteistaan. Voi hyvinkin  olla, että sanon tilaisuudessa sanan tai pari.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat